Танцувачко студио “МАК”

Танцувачкото студио “МАК” од Куманово постои повеќе од 9 години под водство на кореограф Мерлин Стојановска. На државните натпревари неколку пати е државен шампион во категоријата модерен балет и dance show, двапати првак во Европа во категоријата “open”. Студиото е учесник на многу танцувачки фестивали во Европа, организатор и домаќин на “Dance fest”- меѓународен фестивал за модерни танци.
На денот на прошетката ќе не забавуваат танчерите од танцувачкото студио “МАК.

Организатори
Поддржувачи