Информирај се и сподели информација за навремено дијагностицирање и успешно лекување на ракот на дојка


Во Македонија, секоја година од рак на дојка заболуваат над 1 152 жени, а приближно 431 од овие заболени умираат како последица на оваа болест. Според статистичките податоци една од 9 жени ќе развие рак на дојка во текот на својот живот. Годишно, во Европа, повеќе од 500 000 жени заболуваат од рак на дојка, а 143 000 од нив умираат.

90% од сите карциноми на дојка можат да бидат излекувани доколку навремено се дијагностицирани и правилно третирани.

Навремена дијагностика се остварува со редовни самопрегледи и извршување на ехо и мамографски прегледи.

За повеќе информации, посетете ја нашата веб страна:

www.borka.org.mk
Чекор #1

Кога беше Вашиот последен преглед?
Чекор #2

Споделете информација со Вашите пријатели!
Чекор #3

Ви благодариме!

Чекор #1 - Кога беше Вашиот последен преглед?


Одговорете на следново прашање и ние ќе Ве потсетиме за Вашиот следен преглед.

Ќе Ви испратиме е-маил со потсетување, повеќе информации за навремените прегледи како метод за рано дијагностцирање, а со тоа и успешно лекување на ракот на дојка.


Кога последен пат сте биле на редовен преглед за Вашите дојки?
Име и презиме
Електронска адреса
©2019 Борка - за секој нов ден.